Am citim mai multe retete, mai ales ca eu nu ma dau in vant dupa carnea de vita dar tineretul o prefera asa ca am combinat retele, am mai adaugat cate ceva si oprindu-ne la urmatoarele ingrediente:
- 600 g carne de vita
- 2 cepe mari
- o legatura cepa verde
- o mana ghebe congelate
- faina
- smantana
- mustar cu boabe
- sare
- piper
- boia de ardei
- 50 ml vin rosu
- oregano
Am taiat carnea in fasii subtiri si am dato prin faina amestecata cu piper macinat apoi am puso la calit sub capac in cratita cu ulei, pana si-a schimbat culoarea si a lasat suc.
Am adaugat ceapa taiata pestisori si ceapa verde am continuat calirea si cand a scazut sosul am adaugat ciupercile, o lingura de vegeta dizolvata intr-o cana cu apa calda si vinul pe care le-am turnat peste bucatile de carne. Am conrinuat fierberea sub capac.
Cand preparatul este aproape gata am amestecat o lingura mustar cu 2 linguri smantana, o lingura boia , usturoi zdrobit, putina faina si putina apa, le-am amestecat bine si le-am turnat in cratita cu carne.
Dupa cca 10 minute, am adaugat oregano si am stins focul,
Degustind ceea ce am facut am ajuns la concluzia ca merita sa mai fac acest preparat, care sper sa va placa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu