marți, 11 februarie 2014

CREMES
     Noi asa denumim prajitura de mai jos al carei blat este facut din aluat frantuzesc ( vezi saratele) iar crema o facem din urmatoarele ingrediente:
  • 5 oua
  • 5 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • un litru de lapte
  • 2 plicuri  zahar vanilinat
  • 2 plicuri gelatina
   Pentru preparare procedam astfel:
   Frecam galbenusurile cu zahar  si amidon pana obtinem o crema;
   Adaugam laptele fierbinte si fierbem pe foc mic pana se ingroase crema apoi adaugam gelatina tinuta i n prealabil in apa rece si apoi dizolvata prin incalzire moderata;
   Batem albusurile spuma cu zahar vanilinat si le adaugam  cu grija in crema fierbinte.
   Dupa omogenizare se pune pe foaia coapta, se acopara cu a doua foaie si iata ce am obtinut
   Deasupra am acoperit cu un strat de frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu