joi, 3 martie 2016

TORT CU FRUCTE SI CREMA DE IAURT

   Este un tort foarte bogat si aromat care nu necesita prea multa prelucrare termica pentru care am folosit ca ingrediente:

Blat

  • 400 g biscuiti
  • 100 g nuci  prajite si tocate
  • 100 g rahat colorat
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • cacao dupa gust
Crema:
  • 600 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • coaja de portocala
  • fructe de sezon taiate bucatele
  • zahar vanilinat  
  • esenta de rom
  • gelatina
  In plus piscoturi si frisca pentru ornat.

      Pentru preparare, am procedat astfel:

      Am maruntit biscuitii in robot destul de fin si i-am pus intr-un castron.

      Taiem rahatul in bucatele mici si-l punem pe foc mic cu putin lapte pentru a se dizolva partial, apoi adaugam untul si amestecam pentru a deveni cat mai fluid.

      Punem apoi stafidele tinute in prealabil in rom cu lichidul respectiv apoi biscuitii maruntiti, nucile , aromele  si cacao.



      Omogenizam foarte bine compozitia pe care o asezam in forma de tort captusita cu folie alimentara atat pe fundul formei cat si  pe partile laterale.

       Pentru crema  amestecam iaurtul cu zahar pudea si zaharul vanilinat apoi punem gelatina dizolvata in apa, la cald si amestecam foarte bine.




        Iaurtul astfel preparat il turnam in forma captusita cu biscuiti si aranjam deasupra fructele, amestecand superficial.  Deasupra punem apoi piscoturile pentru a acoperi toata suprafata cremei.




         
        Punem la frigider pana a doua zi, apoi scoatem din forma, asezam pe platou si decoram cu frisca.






        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu