joi, 17 martie 2016

PRAJITURA ESTERHAZY

     Se spune despre ea ca-i de sorginte maghiara dar  si la noi este cunoscuta de foarte mult timp; oricum este delicioasa si eleganta pentru care am folosit ingredientele de mai jos:


      Foile:
  • 1o albusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
       Crema 
  • 10 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 400 g unt
  Preparam astfel:

Foile:
      Batem foarte bine albusurile cu putina sare pana devin o spuma tare, dupa care adaugam pe rand zaharul si obtinem o compozitie care nu se desprinde  cand rasturnam  vasul.

      Adaugam apoi faina amestecata cu nuca macinata si zaharul vanilinat,  in spuma obtinuta si omogenizam cu paleta prin miscari de jos in sus..

      Impartim aluatul in 5 si coacem pe dosul  tavii  marj  5 foi . Se coc repede masim 6 minute fiecare in cuptorul incins la 180 grade.

Crema

     Frecam galbenusurile cu zahar  pana  se dizolva zaharul apoi adaugam amidonul si laptele.
 
     Punem pe foc mic si frecam pana obtinem o  crema groasa in care introducem nuca macinata.

     Luam de pe foc si cand este  calduta  o introducem, lingura cu lingura in untul frecat spuma cu zahar vanilinat.

     Noi am avut o foaie cu cacao pe care am puso la baza.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu