vineri, 18 martie 2016

ALBINUTA BICOLORA

    Foile cu miere sunt preferatele noastre si pentru diversificare am facut varianta de mai jos avand ca ingrediente:

Foi:

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri miere (călduță)
  • 50g unt
  • 400g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 7 linguri lapte
  • praf de copt
  • coaja + zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao

Crema:
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 2 oua 
  • 150 g zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • 200 g unt
  • dulceata de prune
  • nuca tocata
  • esenta de rom
    Preparam astfel :

    Foile:
    Frecam untul cu zahar. apoi adaugam ouale  si obtinem o pasta cremoasa.

    Punem mierea calduta daca nu este lichida, apoi laptele nuca macinata, coaja si zeama de lamaie si in final faina cu praf de copt.

    Obtinem un aluat mai tare



   Impartim aluatul in doua si intr-o jumatate punem 2 linguri cacao.

   Coacem apoi 4 foi pe dosul la tava cam 15 minute.

   Pentru crema   frecam ouale cu zahar apoi adaugam amidonul si laptele.

    Frecam pe foc pana se ingroasa   apoi dam la racit.

    In final amestecam cu untul frecat spuma, coaja si zeama de lamaie.





    Punem o foaie alba, crema, foaie cu cacao, dulceata de prune cu nuca si rom , foaia cu cacao, crema si foaia alba,

    Portionam a doua zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu