Se mai numesc si cosulete cu nuci dar noi le-am copt in forme mai mari si le-am numit minitarte pentru care am folosit urmatoarele ingrediente
Aluatul fraged din:
- 4 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- coaja + zeama de lamaie
- 250 g unt/margarina sau 200 g untura
- 4 linguri smantana
- cca 400 g faina
- dulceata de zmeura
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca macinata
- zahar vanilinat
Pentru preparare procedam astfel:
Frecam grasimea cu zahar apoi adaugam galbenusurile pe rand pana obtinem o crema fina.
Punem apoi smantana, omogenizam bine, coaja si zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat compact pe care-l dam la rece cel putin 30 minute.
Batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nuca macinata si zaharul vanilinat. Am obtinut umplutura.
Intimdem aluatul cam 0,5 cm grosime si-l taiem rotund, potrivit dimensiunii formei in care coacem prajiturile.
Punem in formele unse, apoi adaugam dulceata preferata si acoperim cu spuma cu nuci.
Dam la cuptor cca 40 minute la 180 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu