Dispunand de mai multe borcane cu mere rase, conservate de noi din productia proprie, am incercat urmatoarea compozitie care s-a dovedit reusita din punct de vedere al aspectului, dar si al gustului.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 75 g zahar
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 2 linguri miere
- 350 g faina
- un praf de copt si putin bicarbonat,
- coaja si zeama de lamaie
- scortisoara
- 800 g mere rase, conservate.
Preparare:
Frecam untul cu zahar, pana la dizolvarea lui, adaugand pe rand cate un ou.
Punem cele 2 linguri de miere, apoi adaugam laptele si omogenizam compozitia obtinuta.
Adaugam coaja si zeama de lamaie apoi faina cu bicarbonat si praf de copt.
Obtinem un aluat moale in care adaugam merele rase, stropite cu putina faina si scortisoara.
Amestecam bine, turnam compozitia in tava de copt si dam la cuptor pentru cca 40 minute.
Pentru decor , am batut un albus cu 50 g zahar, l-am pus pe blatul cald si am ras ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu