miercuri, 8 aprilie 2020

CARNE DE VITA CU AROME MAROCANE


    Carnea de vita necesita o preparare mai atenta avand in vedere faptul ca este mai fibroasa.
 
     Conteaza mult daca este lasata  la "fragezit" si pentru aceasta noi o lasam in frigider 24 de ore, apoi o condimentam si o mai lasa 24, dupa care inainte de preparare o pastram la temperatura camerei 2-3 ore.

     Ingrediente:

  • 1,2 kg pulpa de vita (am avut congelata)
  • o lingura condimente marocane
  • o lingura boia de ardei
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 3 petioluri de apio
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g bacon
  • 200 ml vin rosu
  • sare. piper
     Preparare:

    Feliem carnea dupa ce am curatat  toate pielitele cam de 1 cm grosime

    O punem in castron si o  ungem cu condimentele mentionate, dupa care o lasam in frigider 24 ore.

    Dupa ce o lasam la temperatura camerei 3 ore, pregatim cratita in care o facem, neaparat din fonta.

    Punem putin ulei apoi calim baconul. In lasam deoparte.

    Luam fiecare felie de carne, o dam prin faina , o scuturam bine si o prajum pe fiecare parte 2-4 minute. Nu trebuie sa suprapunem carnea , prajirea acesteia o facem pe rand.





    Dupa ce am terminat, in cratita punem ceapa si usturoiul si le calim( mai punem ulei daca este necesar).

    Stingem cu vin apoi punem carnea si completam cu apa calda ca aceasta sa fie acoperita cu apa.
    Punem capacul si cand incepe sa fiarba facem focul mic pentru o fierbere lenta.

    Dupa cca 1,5 ore adaugam restul legumelor sicintinuam fierberea la foc mic.



   
    Avem grija sa amestecam periodic si eventual sa completam cu apa calda.

    Mancarea  s-a facut cam in 2,5 ore.

    Am servim cu bulgur.





.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu