marți, 14 aprilie 2020



           LIZER CU NUCA SI dulceata

           Ne-am ghidat dupa reteta clasica, dar am facut si cateva modificari in functie de gusturile noastre, modificari care au ridicat calitatea produsului final.Nuca ii confera un gust deosebit.


           Ingrediente

  • 450 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml ulei
  • 150 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri de zahar
  • coaja si zeama de lamaie
  • un praf de copt
  • 600 g  dulceata de caise facuta de noi.
          Preparare
     
         Amestecam faina cu untul si uleiul  apoi nuca macinata





         Adaugam de rand cele 3 oua   anestecand foarte bine.




         Subtiem aluatul cu smantana ca sa iasa mai moale.

         In final punem praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie
.


         Dam la rece pentru cel putin 30 minute.

         Scoatem din frigider si intindem o foaie din 2/3 din aluat in tava de copt.

         Punem un strat generos de dulceata apoi restul de aluat il punem peste dulceata . Se poate intinde si taia cu dispozitiv special sau cu un cutit sau se pot face diferite impletituri. Noi am folosit varianta mai simpla.








         Dam la cuptor cca 40 minute iar cand s-a racit portionam.

        Iata produsul finit


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu