luni, 8 iunie 2015

TARTA CA CAPSUNI SI CIOCOLATA

   Daca tot este sezonul capsunilor am facut o tarta foarte apreciata din urmaroarele ingrediente  dupa o reteta de  laura_n (bucataras.ro):

 Blat
  • un ou 
  • 300 g faina + praf de copt
  • 100 g unt
  • o lingura untura ( adaugata de noi)
  • 2 linguri cacao
  • smantana (adaugata de noi)
  • coaja de lamaie ( adaugata de noi)
  Crema:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 g iaurt
  • 2 linguri zahar
  • un ou

  Toping de capsuni:
  •  1 kg capsuni
  • 4 linguri zahar
  •  o lingura amidon
  • 100 ml zeama de compot  de capsuni
    Pentru preparare procedam astfel:

    Punem faina pentru blat intr-un castron  adaugam  cacao, oul, untul  foarte rece taiat bucatele,  si untura de la frigider precum si coaja de lamaie si framantam foarte repede ca aluatul sa nu se incalzeasca si daca este necesar punem smantana.

    Nu trebuie sa fie un aluat prea omogen. Il invelim in folie si-l dam la rece.

    Pentru crema,   frecam oul cu zahar,  apoi punem  iaurtul si punem ciocolata data de razatoare
si incalzim usor pana la dizolvarea ciocolatei.

     Lasam sa se racesca bine.

      Intindem aluatul in forma de tarta  turnam crema de ciocolata si dam la cuptor  cam 40 minute., dupa care scoatem si lasam sa se raceasca.



      Pentru toping punem zaharul in zeama de compot, dizolvam apoi amidonul si incalzim pana se ingroase bine. Luam de pe foc , adaugam capsunile, amestecam ca sa se lege si le turnam peste  tarta rece. Decoram cu capsuni si frisca.

      Untura adaugata,  confera preparatului o texrura crocanta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu