marți, 16 iunie 2015

PRAJITURA CU CIRESE

    Fiind sezonul lor am facut aceasta prajitura cu cirese cremoase pentru care am avut nevoie de  ingredientele de mai jos:

     Blat
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml lapte
  • 400 g faina + praf de copt
  • coaja de lamaie
     Crema
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • esenta de brandi
  • 800 g cirese
  • 2 linguri faina    
     Pentru preparare am procedat astfel:  

       Amestecam grasimile cu zahar pana se topeste apoi punem, pe rand cate un galbenus si omogenizam.

       Diluam cu lapte apoi adaugam faina si obtinem un aluat mai moale pe care il punem cu lingura in tava  pe hartie de copt.



      Ciresele scurse de suc  le pudram cu faina.



     Batem foarte bine albusurile cu zahar, adaugam apa si esenta de brandi si cand sunt tari, incorporam usor ciresele   si le punem in tava, peste blat.








      Dam tava la cuptor pentru cel putin 50 minute, dupa care, cand prajitura este rece, o portionam.





   A doua varianta a acestei prajituri  o prezentam mai jos, singura deosebite constand in faptul ca pe prajitura coapta si racita am adaugat un strat de frisca aromatizata tot cu cirese.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu