Am incercat mai multe variante dar reteta de mai jos este cea mai reausita din punctul meu de vedere.
Ingrediente:
- 1, 1 kg faina
- 600 g osanza macinata fin
- un ou
- 2 linguri otet
- putina sate
- apa rece
Punem 900 g faina intr-un castron si o mana de osanza, oul, o cana de apa rece in care am pus otetul si sarea si framantam un aluat mai moale (adaugam apa cat este necesar).
Batem aluatul de castron dupa ce l-am framantat bine.
Frecam osanza cu restul de faina si o impartim in 3 .
Intindem aluatul cam de 1 cm grosime, pe cat posibil dreptunghiular, dupa care ungem cu o parte din untura si impaturam ca aluatul frantuzesc,
Dam la rece cam 30 minute, dupa care procedam la fel inca de doua ori.
Intindem putin aluatul si-l taiem in 2 din prima bucata am facut o foaie de cremes (taiata orizontal) iar din cealalta foaie am facut cateva bucati de haios,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu