sâmbătă, 25 ianuarie 2014





STRUDEL CU MERE
 Este printre prajiturile preferate ale fetelor, mai ales Iulia, si o facem in mai multe variante; astazi prezentam varianta cu aluat frantuzesc pentru care este nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg. faina
  • 500 g untura
  • o lingura de  otet, putina sare, dizolvare intr-un pahar cu apa
  • apa rece, in funtie de calitatea fainei
   Pentru preparare se procedeaza astfel:
   In 900 g de faina se pun 200 g untura, se toarna apa cu otet si sare, se incepe framantatul prin adaugare de apa rece se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de moale.
   Se incepe framantatul ferm, se bate aluatul de vas sau planseta, pana devine compact, isi pierde elasticitatea si nu se prinde de mana sau vas.
   Se amesteca apoi faina ramasa cu untura, se imparte in 3 sa intinde aluatul se pune untura, se inpatura ca aluatul frantuzesc, si se da la rece pentru o jumatate de ora
   Se repeta aceasta operatie inca de 2 ori apoi se intinde o foaie cat se poate de subtire se pun merele bucati sau date pe razatoare, calite cu zahar si scortisoara se ruleaza si se da la cuptor cam 30-40 minute.
   Rezultatul final este mai jos







    In poza de mai jos prezentam strudelul servit cu sos de vanilie, foarte apreciat de multe persoane



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu