miercuri, 29 ianuarie 2014

CORNULETE CU NUCA
   Am folosit un aluat  dospit care contine urmatoarele ingrediente :
  • 600 g faina
  • 200 g iaurt
  • 100 smantana
  • un plic drojdie uscata
  • 200 untura
  • sare
  • 200 g nuca pentru umplutura
  Aluatul se prepara astfel :
  Se pun 500 g faina in castron se adauga iaurtul amestecat cu smantana si drojdia la temperatura camerei, apoi 100 g untura si sare si se framanta bine un aluat potrivit de moale (atentie la faina, depinde de calitatea ei, noi folosim faina produsa la moara din graul nostru),
  Il lasam la dospit pana in ziua urmatoare la frigider invelit in folie de plastic.
  Apoi se intinde aluatul sub 1 cm grosime si se unge peste tot cu untura frecata cu faina ramasa(100+100)
  Se ruleaza si se lasa la temperatura camerei cca o ora dupa care se intinde suntire, se taie triunghiuri sau patrate si de umplu cu nuca amestecata cu zahar si putin gem.
  Se modeleaza cornulete, se ung cu ou batut cu putin zahar si se coc, produsul finit fiind prezentat

mai jos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu