Ingrediente:
- 160 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- apa rece
- putin bicarbonat
- zeama de lamaie
- 500 g branza dulce, bine stoarsa
- zahar vanilinat
- 150 g zahar
- 100g unt
- 500 g fructe de padure congelate
- 100 g zahar
- un plic de gelatina
Am adaugat oul de la frigider, putin bicarbonat stins cu suc de lamaie si putina apa rece si le-am amestecat rapid, obtinandun aluat nu foarte omogem (se mai vad granulele de unt) dar foarte tare.
L-am pus intre folii si l-am intins de marimea formei in care coacem tarta apoi l-am lasat la frigider timp de 30 minute.
Intre timp am frecat spuma untul cu zahar , apoi am adugat branza de vaci trecuta prin sita si zahar vanilinat, obtinand o crema fina pe care am pus-o in frigider.
Am asezat, aluatul pe foaie de copt in forma , l-am intepat cu furculita si fiind foarte subtire iar bicarbonatul stins cu zeama de lamaie nu am mai pus boabe de fasole peste el si l-am dat la copt. Bicarbonatul stins fragezeste aluatul dar cresterea datorita lui este nesemnificativa.
Am copt cam 20 minute si cand s-a racit l-am acoperit cu crema de branza.
Peste crema am adaugat fructele de padure preparate astfel:
Dupa ce s-au dezghetat am scurs zeama lor in care am adaugat zaharul si foarte putina apa si le-am incalzit pe foc pana la primul clocot.
Am temperat putin apoi am dizolvat in sucul obtinut plicul de gelatina inmuiata in apa, am amestecat pana la dizolvarea completa si apoi am adaugat fructele de padure.
Compozitia, putin calduta, am turnat-o peste crema de branza si am dat tarta la rece.
Cam asa a aratat si va asigur ca este delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu