Pentru preparare este nevoie de:
- 150 g faina
- 125 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri miere
- 100 g unt
- 150 g ciocolata neagra
- 0 lingurita bicarbonat
- arome
Se freaca foarte bine intr-un castron ouale cu zaharul pana se topeste, apoi de freaca in continuare cu cele doua linguri de miere.
Intr-o craticioara se topeste, pe baia de apa, untul in care se adauga ciocolata bucatele si se freaca energic pentru omogenizare; se lasa la racit.
Peste pasta de oua cu zahar si miere adaugam crema de ciocolata si omogenizam foarte bine
.Adaugam aromele, coaja de portocala si vanilie apoi faina si in final bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Combinatia portocala, ciocolata este deosebita, dupa parerea mea.
Amestecam bine aluatul , il punem in forme si-l dam la cuptor 20-30 minute (testul cu scobitoarea).
Se scot din forma si caldute se ung cu o pasta formata din zahar pudra si zeama de portocala sau lamaie.
Se decoreaza dupa dorinta sau pricere care noua nu ne prisoseste.
Speram sa va placa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu