duminică, 26 aprilie 2015

RULADA DE CIOCOLATA CU CREMA DE IAURT

 O combinatie perfecta intre gustul dulce al ciocolatei si crema acrisoara de iaurt.
 Ingrediente :
   
  Pentru blat
  • 5 oua 
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • putina sare.
   Pentru crema :
  • 600 g iaurt
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
    Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • putin gem pentru a acoperii eventualele crapaturi  ale blatului.
  Preparam astfel :

    Pentru blat :  batem albusurile spuma cu un pic de sare apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana se dizolva.

     Frecam galbenusurile cu ulei si apoi le incorporam in spuma.

     Amestecam celelalte ingredinte solide si le cernem in compozitia cu albusuri, adaugam esenta de rom si turnam aluatul in tava mare pe hartie de copt unsa.
      Dam  la cuptor pentru cca 30 minute.

      Crema o preparam astfel : dizolvam gelatina inmuiata in putina apa prin incalzire usoara.
      In iaurt introducem zaharul praf si mixam putin, dupa care punem gelatina mixam in continuare si apoi dam la rece.

      Montam rulada astfel: blatul copt si cald il introducem intr-o tava de chec captusita cu folie de plastic sau aluminiu, Ceea ce iese din tava taiem.
       Cand s-a racit punem pe blat fructe de sezon sau din compot (cazul nostru) taiate bucatele.
        Peste fructe turnam  crema de iaurt, acoperim cu blatul ramas si invelim strans in folie toata prajitura apoi o dam la rece.

        Cand s-a intarit scoatem din tava  desfacem folia si rasturnam prajitura pe platou. Eventualele crapaturi le acoperin cu gem.

         Glazura  o obtinem prin topirea bucatelelor de ciocolata in lapte cu unt topit. Noi am mai pus 2 linguri de cacao si am omogenizat bine.
          
       Turnam glazura calduta peste rulada si lasam la rece.
       Aspectuoasa si gustoasa, dupa cum se vede.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu