joi, 2 aprilie 2015

PAPANASI CU DULCEATA

   Sunt specialitatea sotiei mele pentru care sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 600  g branza dulce
  • 2 oua
  • 9 linguri de gris
  • 5 faina
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • dulceata de prine
  • pesmet cu scortisoara  si zahar dupa gust
     Pentru prepare se procedeaza astfel:

     Faramitam foarte bine branza dulce apoi amestecam cu ouale batute putin cu sare apoi adaugam grisul, faina, zaharul si coaja de lamaie.

     Omogenizam foarte bine si lasam putin sa se odihneasca.

     Punem apa intr-o oala mare cu putina sare iar din compozitia mentionata facem bile de marimea unui ou mai mic, pe care  le aplatizam, prin presare,
     Cand apa fierbe ii introducem in oala si ii lasam la fiert 15 minute, dupa care ii  scoatem  cu lingura de spuma, si ii tavalim prin pesmet cu scotisoara si zahar.



     Asezam papanasii in tava pe foaie de copt si in mijloc punem dulceata, dupa care  dam la cuptor pana  se rumenesc.

     I-am servit cu smantana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu