Este o prajitura foarte eleganta si deosebit de gustoasa pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente
Blat:
- 10 albusuride ou
- 10 linguri de zahar
- 7 linguri de nuca macinata
- 7 linguri faina
- coaja de lamaie
- 10 galbenusuri de ou
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 300 g unt
- esenta de vanilie
Preparam prajitura astfel:
Pentru blat batem foarte bine albusurile cu putina sare si cand sunt tari adaugam zaharul si continuam pana se dizolva si spuma este foarte tare.
Adaugam nuca amestecata cu faina si incorporam usor, dupa care coacem pe rand 3 sau 4 foi subtiri, in functie de marimea tavii.
Pentru crema frecam galbenusurile de ou cu zahar pana la dizolvarea lui, dupa care diluam cu lapte in care am dizolvat amidonul si punem pe foc pana capata consistenta unei creme groase.
Lasam sa se raceasca putin si intre timp frecam bine untul pana devine spuma, dupa care adaugam crema preparata anterior in care am adaugat esenta de vanilie.
Cand am terminat de amestecat, umplem foile si decoram dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu