duminică, 26 aprilie 2015

PRAJITURA CU FOI DIN BEZEA CU NUCA
Este o prajitura foarte eleganta si deosebit de gustoasa pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente

Blat:
  • 10 albusuride ou
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri de nuca macinata
  • 7 linguri faina
  • coaja de lamaie
Crema:
  • 10 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3  linguri amidon
  • 300 g unt
  • esenta de vanilie
Preparam prajitura astfel:

     Pentru blat  batem foarte bine albusurile cu putina sare si cand sunt tari adaugam zaharul si continuam pana se dizolva  si spuma este foarte tare.





     Adaugam nuca amestecata cu faina si incorporam usor, dupa care coacem pe rand 3 sau 4 foi subtiri, in functie de marimea tavii.



     Pentru crema frecam galbenusurile de ou cu  zahar pana la dizolvarea lui, dupa care  diluam cu lapte in care am dizolvat amidonul  si punem pe foc pana  capata consistenta unei creme groase.

     Lasam sa se raceasca putin si intre timp frecam bine untul pana devine spuma, dupa care adaugam crema preparata anterior in care am adaugat esenta de vanilie.

    Cand  am terminat de amestecat, umplem foile si decoram dupa dorinta.


    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu