duminică, 26 aprilie 2015

PRAJITURA CU FOI FRAGEDE SI CREMA

 Pentru acesta prajitura  am incercat un aluat fraged din care am facut  2 foi, pentru care am folosit ca ingrediente:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 200  g margarina
  • o lingura smantana
  • praf de copt
  • gem de macese
  • sare
  Preparam astfel :
   Untul rece taiat bucatele il amestecam in faina cu praf de copt  cu o furcuculita, apoi adaugam zaharul, oul si in final smantana.

    Omogenizam aluatul   si chiar daca se mai vede untul este foarte bine, dupa care il dam la frigider pentry cel putin o ora.

    Facem 2 foi pe care le coacem separat iar cand sunt inca caldute le undem generos cu gem de macese.

    Ca umplutura am folosit crema de cremes la sugestia fetelor desigur.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu