joi, 24 octombrie 2013

UN PRANZ FARA CARNE
    Este necesar ca periodic sa renuntam la carne, cel putin asta sustin unii dieteticieni, adevarul fiind ca se pot prepara mancaruri si fara ea fiind gustoase si sanatoase, mai ales daca folosim si ingrediente  obtinute in gospodaria proprie, ca in cazul nostru.

   SUPA DE LEGUME CU PASTE, pentru care am folosit ingredientele de mai jos:
  • ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 2 ardei, unul galben si unul rosu
  • jumatate gulie
  • jumatate telina
  • paste la alegere
  • condimente (sare, piper, vegeta - optional, frunze de patrunjel si telina.
   Prepararea este foarte simpla:
   Calim legumele taiate marunt sau date de razatoare in oala in care preparam supa, cu putin ulei.
   Adaugam cam 4 l de apa calda si lasam la fiert.
   Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si condimentele si mai fierbem pana cand se fac si acestea.
   Se poate servi la masa cu smantana sau iaurt.


   MANCARICA DE FASOLE BOABE, preparata din:
  • 0,5 kg fasole boabe cruda, nu uscata care se gaseste toamna din abundenta
  • 2 morcovi
  • 2 ardei, unul galben si unul rosu
  • 2 cepe rosii
  • 4 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • condimente ( sare, piper, foi de dafin,  cimbru si coriandru).
     Pentru prepararea  mancarii procedam astfel:
Fierbem boabele de fasole  (recomandam folosirea apei calde),  la primul clocot schi,mbam apa.
Calim legumele in putin ulei, apoi le fierbem in putina apa.
Cand sunt fierte le facem pireu cu blenderul, adaugam fasolea fiarta, condimentele si dam mancarea la cuptor .
  STRUDEL CU MERE SI  PERE
   Ingrediente (alegerea lor  ne apartine, dupa mai multe incercari ne-am oprit la aceasta varianta)
  • 500 g faina
  • 4 linguri iaurt/smantana
  • 4 linguri ulei
  • un ou
  • apa  cu putina sare si putin otet
  • mere + pere date pe razatoare si calite cu zahar si scortisoara dupa gust
  •  200 g unt
 Pentru  prepararea     aluatului am procedat astfel:
Punem faina intr-un castron,  adaugam iaurtul, uleiul si oul apoi apa si framantam pana obtinem un aluat mai moale.
Intindem o foaie dam pe razatoare o parte din unt  care trebuie sa fie rece, chiar congelat;
Impaturim ca aluatul frantuzesc, intindem din nou si punem a daua parte de unt, dupa care impaturim din nou
Intindem si punem si a treia parte din unt, impaturim si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intindem o foaie cam de 0,5 cm pe care o taiem in doua , punem umplutura si rulam apoi ungem cu ou sau smantana, presaram cu zahar, mac sau susan - dupa gust.
Se coace la foc mediu dar cuptorul trebuie foarte bine incalzit cam 40 minute.

                                                                                                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu