joi, 24 octombrie 2013

GALUSTE CU PRUNE,  un desert specific ardelenesc, pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg. cartofi;
  • 4 linguri ulei;
  • 4 linguri gris;
  • un ou;
  • cam 400 g faina;
  • prune
  • pesmet, zahar scortisoara, dupa gust (pentru aromatizarea galustelor.
Preparare: Cartofii se fierb in coaja, unele retete recomanda curatati, apoi calzi se trec prin presa.
Se stropesc cu  ulei, un praf de sare, se  adauga 4 linguri de gris, oul si apoi faina.
Se framanta bine apoi se intinde, se taie patrate in functie de marimea prunelor, care se pun pe fiecare patrat de regula intregi(noi asa procedam).
Se invelesc bine in aluat iar cand le-am terminat se fierb in apa clocotita pana se ridica la suprafata.
Dupa ce se scurg se tavalesc prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara, se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor cam 20 minute  pana prin o crusta fina.
Cam asa arata produsul finit  care,  sper sa va placa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu