joi, 31 octombrie 2013

PRAJITURA CU FOI CU MIERE

Mai este cunoscuta si sub denumirea de albinita/albinuta si apare sub diferite forme in foarte multe bloguri.Noi am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 150 g zahar;
  • 4 linguri miere
  • 50 g unt/ulei
  • 2 oua
  • cam 500g faina + un praf de copt
Se freaca la cald zaharul cu mierea si untul/uleiul pana la dizolvarea zaharului.
Se lasa putin la rece apoi se adauga pe rand ouale amestecam foarte bine pentru o omogenizare perfecta apoi adaugam faina cu praful de copt( nu recamandam bicarbonat)  si framantam un aluat nu prea tare din care intindem 4 foi pentru  tava mijlocie  care se coc cca 15 minute.Atentie tava sa fie bine unsa si infainata pentru ca foile calde  sunt foarte fragile, dar se intaresc cand se racesc.
Pentru  ca   nu prea este agreata crema cu gris , pentru umplerea lor am folosit ingredientele de mai jos pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar 
  • 200 ml lapte 
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt
  • zahar vanilinat
Frecam ouale cu zahar, adaugam amidonul apoi   laptele si apoi continuam sa frecam la foc mic pana se face o crema groasa.
Lasam sa se raceasca , intre timp frecam untul spuma cu zahar vanilinat si apoi incorporam in el cate o lingura de crema.
Montam prajitura astfel: pe prima foaie punem jumatate din crema, foaia a doua peste care au pus dulceata de visine(facuta de noi in care se simt fructele) punem foaia a treia, restul de crema si apoi ultima foaie
Si cu asta mai ramane sa o lasam sa se combine cu crema si dulceata( o facem seara si o portionam in ziua urmatoare) devenind o bunatate de desert
Sper sa va placa.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu