joi, 31 octombrie 2013

CORNULETE FRAGEDE CU UNTURA
Sunt foarte fragede si chiar daca contin untura nu cred ca ne pun in pericol sanatatea, ( daca doriti se pot face cu unt sau margarina ) pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 250 untura;
  • 2 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • drojdie cat o nuca
  • cam 500 g faina
  • zahar pudra + zahar vanilinat
Pentru preparare se amesteca intai untura, la temperatura camerei cu smantana  in care am dizolvat drojdia cu o furculita, apoi adaugam coaja de lamaie si faina.
Framantam rapid si apoi dam la rece pentru cel putin 30 minute, dupa care facem din aluat bile de cca 100 g care se intind pe planseta, rotunde, apoi se taie in 8 buc.in forma de triunghi.
Se umplu cu dulceata ,  se coc pe hartie in tava  cam 20 minute si caldute se dau prin zahar praf, in final aratand cam asa:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu