sâmbătă, 21 septembrie 2013

   PRAJITURA CU DULCEATA SI CACAO

  Are la baza aluat fraged  preparat din :
  • 200 g untura (250 unt, margarina -recomandam untura pentru fragezimea ce o confera aluatului);
  • 250 g zahar;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 2 linguri mari cu smantana;
  • coaja de lamaie
  • cam 500 g faina + 1 praf de copt
  • dulceata de visine si piersici (neaparat una sa fie acrisoara)
   Preparare : - se freaca untura cu zahar pana la topirea lui, adaugam apoi cate un galbenus si omogenizam bine, apoi cate o ligura de smantana, coaja de lamaie si apoi faina, abtinand un aluat mai moale;
                       -  se imparte aluatul in doua parti egale;
                       - o parte din aluat se amesteca cu 1-2 linguri cacao si se pune in tava pe hartie de copt;
                       - se acopera cu dulceata de visine, apoi cu o foaie subtire din jumatatea de aluat ramasa, se acopera cu un strat de dulceata;
                       - dulceata se acopera cu cele 3 albusuri batute bine cu 3 linguri de  zahar, peste care se da pe razatoare aluatul ramas;
                       - se da la cuptor cam 40 minute, in final aratand asa


Sper sa va placa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu