sâmbătă, 21 septembrie 2013

LASANGA LA CUPTOR
     Este un preparat foarte hranitor la  care noi folosim paste facute in casa  pentru care sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 300 g faina
  • 2 oua
   Facem o gropita in faina pe care o pune intr-un castron, adaugam cele 2 oua, un praf de sare  si amestecam putin apoi adaugam apa rece cam cat incape in 2 jumatati de coaja de ou si framantam foarte bine.
   Lasam sa se odihneasca acoperit cam o jumatate de ora apoi se intind  foi subtiri care se lasa sa se usuce putin, dupa ce le-am modelat in functie de marimea tavii (char dadca sunt facute din bucati, nu-i nici o problema).
   Ca umplutura folosim cam 300 g de carne tocata amestec pe care  o  prajim cu o ceapa tocata intr-o craticioara peste care turman 300 ml suc de rosii, amestecam pe foc compozitia cu sare, piper, cimbru si apoi o lasam sa se raceasca.
   Pentru sosul bechamel   incalzim 50 g untm adaugam 2-3 liguri de faina (depinde cat vrem sa fie de consistent) amestecam energic fara sa se prajeasca, adaugam piper si nucsoara, apoi cam 500 ml lapte si lasam, amestecand   mereu  sa se ingroase. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care montam lasagna intr-o tava astfel:

- pe fundul tavii punem un strat de sos bechamel, apoi o foaie, peste foate umplutura de carne, foaie, apoi din nou sos, inca o foate si umplutura, acoperim cu ultima foaie apoi turnam sos deasupra si parmezan ras;
- dam la cuptor pana devine usor maroniu;
- cam asa arata preparatul terminat, numai bun de mancat; sper sa va placa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu