Am folosit mere bucati pentru umplutura ceea ce confera prajiturii un plus de aroma si suculenta.
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 g untura
- 250 g zahar
- 250 ml iaurt
- 400 g faina
- praf de copt
- coaja de lamaie
- 6-8 mere mari
- o lingurita scortisoara
Frecam untura cu 150 g zahar, adaugand pe rand cate un galbenus pana la dizolvarea zaharului.
Adaugam apoi iaurtul si coaja de lamaie si in final faina cu praful de copt.
Punem cu lingura aluatul in tava pe foaia de copt
Batem albusurile cu 100 g zahar foarte bine.
Taiem merele pe lungime in 6 bucati, le stropim cu putin zahar si scortisoara , le caramelizam intr-o cratita apoi le lasam la racit. Reci le asezam pe blatul din tava
Turnam apoi bezeaua si dam la cuptor 40 minute.
Rece portionam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu