Este o ciorba usoara iar tarhonul ii ca o savoare deosebita.
Ingrediente :
- 100 g bacon
- 3 cepe
- 2 morcovi mari
- un patrujel
- un pastarnac
- 2 linguri pasta de ardei
- o mana pastai de fasole
- o mana de mazare boabe
- 200 ml suc de rosii
- 2 linguri otet balsamic
- frunze de tarhon
- sare si piper
Taiem baconul cubulete si-l calim in oala in care facem ciorba.
Il scoatem si apoi calim, pe rand, legumele cateva minute, apoi introducem baconul, pasta de ardei si 3 litri de apa calduta.
Cand legumele sunt aproape fierte punem sucul de rosii, sare, piper si lasam sa fiarba.
In final adaugam frunzele de tarhon (conservate in otet, in cazul nostru) si 2 linguri de otet balsamic.. Mai dam un clocot si ciorba este gata,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu