Se numara printre deserturile preferate de catre fete, mai ales crema, de aceea am folosit o crema asemanatoare si la alte prajituri.
Ingrediente:
- un pachet piscoturi
- 4 oua
- 150 g zahar
- 200 ml ness
- 250 g mascarpone
- zahar vanilat
- un pachet spuma de frisca
- esenta de rom
- un plic gelatina
- 50 ml lapte
Am preparat astfel
Intr-o cratita punem cele 4 galbenusuri cu 100 g zahar si frecam putin, apoi continuam frecarea lor pe baja de apa, adaugand si cei 50 ml. lapte, pana capata consistenta,
Luam de la caldura si adaugam gelatina inmuiata in apa, amestecam pana la dizolvarea acesteia (crema devine mai moale - nici o problema).
Batem foarte tare albusurile cu 50 g zahar si zahar vanilat . apoi frisca.
Mixam mascarponele cu galbenusurile de ou, apoi adaugam usor albusurile si frisca ( amestecam cu lingura, nu mixam). Obtinem o crema spumoasa.
Pregatim tava in care montam prajitura; punem folia pe care asezam un rand de piscoturi umezite cu putina cafea in care am pus esenta de rom.
Acoperim cu un strat generos de crema, apoi punem al doilea rand de piscoturi umede peste care punem din nou crema.
Inainte de servire presaram cacao.
Aici o alta varianta deoarece se bucura de o deosebita apreciere din partea fetelor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu