vineri, 16 ianuarie 2015

PRAJITURA CU DULCEATA   DE GUTUI SI CUVERTURA DE NUCA    Se face foarte usor si este foarte aromata datorita  gutuilor din dulceata   care se imbina placut cu nucile de la suprafata acesteia.

     Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri zahar
  • praf de copt 
  • coaja de portocale
  • dulceata de gutui
  • 3 oua 
  • 150 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 2-3 linguri de lapte 
  • 2 linguri de faina
      Preparare:

      Din primele 6 ingrediente facem un aluat fraged pe care-l punem in frigider pentru cel putin  o ora.

      Cele 3 galbenusuri de ou le frecam cu zahar, adaugam laptele, nucile amestecate cu faina si apoi albusurile batute spuma.



       Intindem aluatul fraged in tava , apoi ungem bine cu dulceata de gutui peste care punem crema de nuci si dam la cuptor pentru 40 minute.

       Lasam sa se raceasca i n tava si apoi portionam



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu