Ne place aroma de portocale in prajituri cum ne plac si fructele; iar in cazul de fata a rezultat o prajitura foarte usoara desi este cremoasa.. Decorul l-am facut cu banane ca nu am mai avut portocale la indemana.
Ingrediente:
- blat din 4 oua in care am pus esenta si coaja de portocale
- 5 oua
- 250 g de zahar
- 1 l lapte
- 3 linguri de amidon/faina
- 1 plic gelatina
- bucati de portocale
Pentru blat batem albusurile cu zahar, foarte bine, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt , esenta si coaja de portocale si coacem un blat .
Rece il taiem orizontal in 2 bucati..
Pentru crema frecam cele 5 galbenusuri cu 150 g zahar apoi adaugam amidonul si laptele fierbinte si amestecam pe foc pana se ingroasa bine. Punem apoi gelatina si amestecam oana la dizolvarea completa a acesteia.
Batem albusurile cu 100 g zahar si esenta pana se tin bine si le adaugam apoi in crema calda.
Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam bucatile de portocale dupa care o punem intre foi.
Montarea o facem in tava pentru ca sa se intareasca crema.
Deasupra punem frisca si bucati de portocale. Delicioasa !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu