vineri, 16 ianuarie 2015

PRAJITURA CU PORTOCALE
    Ne place aroma de portocale in prajituri cum ne plac si fructele; iar in cazul de fata a rezultat o prajitura foarte usoara  desi este cremoasa.. Decorul l-am facut cu banane ca nu am mai avut portocale la indemana.

    Ingrediente:
  • blat din 4 oua in care am pus esenta si coaja de portocale
  • 5 oua
  • 250 g de zahar
  • 1 l lapte
  • 3 linguri  de amidon/faina
  • 1 plic gelatina
  • bucati de portocale
    Preparare

    Pentru blat batem albusurile cu zahar, foarte bine, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt  , esenta si coaja de portocale si coacem un blat .

    Rece il taiem orizontal in 2 bucati..

    Pentru crema  frecam cele  5 galbenusuri cu 150 g zahar apoi adaugam  amidonul si laptele fierbinte si amestecam pe foc pana se ingroasa bine. Punem apoi gelatina si amestecam oana la dizolvarea completa a acesteia.

    Batem albusurile cu 100 g zahar si esenta pana se tin bine si le adaugam  apoi in crema calda.

    Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam bucatile de  portocale dupa care o punem intre foi.
    Montarea o facem in tava pentru ca sa se intareasca crema.


    Deasupra punem frisca si bucati de portocale. Delicioasa !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu