vineri, 16 ianuarie 2015

FRIPTURA DE IEPURE LA CUPTOR

   O buna friptura de iepure de casa impune neaparat marinarea carnii inainte de prepararea acesteia.In acest mod devine frageda si gustoasa.
   Ingrediente: 
  • Marinata preparata din:  apa, in care se pune un morcov, o ceapa, usturoi, o bucata de telina, foi   de    dafin, boabe de piper, enibahar, un pahar de vin rosu. Dam in clocot toate ingredientele apoi lasam sa se raceasca, dupa care introducem carnea pentru cel putin 24 ore  complet acoperita  de lichid:
  • facem un mixt de condimente (dupa gustul fiecaruia) pe care  le amestecam cu ulei si mustar;
     Preparare:

     Portionam carnea de iepure  apoi o frecam bine cu pasta de condimente.

     O asezam in vasul de copt si o dam la cuptor pana se rumeneste bine.

     Din  legumele ramase facem un sos, prin mixarea lor pe care-l servim cu friptura






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu