duminică, 18 februarie 2018

SARATELE DIN ALUAT DOSPIT

    Sunt mai multe variante dar cea care mi-a placut cel mai mult o prezint in continuare.


     Ingrediente:

  • 500 g faina
  • cca 200 ml lapte
  • o lingura untura 
  • un pachetel drojdie uscata
  • sare, dupa gust
     Pentru impachetarea aluatului se amesteca 150 g de untura cu 2 linguri de faina.


     Preparare

      1.   Este bine ca toate ingredientele sa fie reci.
     
     2.  Punem faina in castron cu o lingura de untura si sarea necesara.
         Dizolvam drojdia in lapte si framantam aluatul potrivit de moale, ca sa-l putem lucra usor.

     3.  Amestecam untura cu faina.

     4. Intindem aluatul patrat si in mijloc punem  untura apoi indoim colturile peste aceasta.



     5. Intindem aluatul cu facaletul (atentie sa nu iasa untura) dreptunghiular.



     6. Indoim spre mijloc laturile mici ale dreptunghiului apoi  inchidem ca o carte cele 2 parti.

     7.  Dam la rece si repetam cam la 15 minute inca de 2 ori aceasta impachetare de la punctele 5 si               6.
     8. Lasam aluatul la rece pana a doua zi pentru o fermentare lenta.

     9. Intindem apoi o foare de 0,5 cm .
    10. Pe jumatate din ea radem branza telemea, acoperim cu parte libera, trecem facaletul peste foaia           obtinuta  si ungem cu ou.

    11. Taiem apoi fasii, le rasucim si le punem la copt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu