PRAJITURA CU BLAT DE IAURT
Este un preparat destul de simplu cu un blat "aerisit" care se imbiba foarte bine cu umpluturile folosite.
Ingrediente:
Blatul:
- 150 g untura sau 200 unt/margarina
- 150 g zahar
- coaja de lamaie
- 3 oua
- 200 ml iaurt
- 400 g faina
- o lingura bicarbonat
- un borcan de dulceata
- 500 mere calite cu zahar si scortisoara
- 500 ml frisca
Preparam astfel:
Frecam grasimea cu zahar pana devine o crema.
Adaugam pe rand cate un ou si omogenizam bine
Punem iaurtul , bicarbonatul si coaja de lamaie
In final cernem faina si amestecam pantru a obtine un aluat curgator bine omogenizat.
Coacem in tava pe hartie de copt cam 40 minute.
Lasam la racit apoi taiem in jumatate si apoi orizontal ambele bucati, obtinand 4 foi.
Pe prima foaie punem dulceata ( am folosit de visine, pe a doua merele calite iar pe a treia
frisca.
Am imbracat in frisca si am obtinut o prajitura insiropata si aromata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu