vineri, 16 februarie 2018




PRAJITURA CU BLAT DE IAURT

          Este un preparat destul de simplu cu un blat "aerisit" care se imbiba foarte bine cu umpluturile folosite.

          Ingrediente:
          
          Blatul:

  • 150 g untura sau 200 unt/margarina
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 3 oua 
  • 200 ml iaurt
  • 400 g faina
  • o lingura bicarbonat
         Umpluturile constau din :

  •  un borcan de dulceata
  • 500 mere calite cu zahar si scortisoara
  • 500 ml frisca
          Preparam astfel:
       
         Frecam grasimea cu zahar pana devine o crema.



         Adaugam pe rand cate un ou si omogenizam bine



         Punem iaurtul , bicarbonatul  si coaja de lamaie

         In final cernem faina si amestecam pantru a obtine un aluat curgator bine omogenizat.



         Coacem in tava pe hartie de copt cam 40 minute.

         Lasam la racit apoi taiem in jumatate si apoi orizontal ambele bucati, obtinand 4 foi.



    
    Pe prima foaie punem dulceata  ( am folosit de visine, pe a doua merele calite iar pe a treia 
frisca.
        

        Am imbracat in frisca si am obtinut o prajitura insiropata si aromata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu