Este un desert apreciat de membrii familiei, fiind cunoscut sub diferite denumiri, oentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1,5 l lapte
- 250 g zahar
- 5 oua
- 3 plicuri zahar vanilinat
- o lingura amidon
Punem laptele la fiert pe foc mic( nu trebuie sa clocoteasca)
Frecam galbenusurile de ou cu 150 g zahar, pana la dizolvarea lui completa.
Batem albusurile spuma tare cu 100 g zahar si un praf de sare.
Cand laptele este fierbinte luam cate o lingura de spuma si o adaugam in lapte pana umplem vasul . Le lasam cam 2-3 minute pe o parte si apoi le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie intinsa.
Daca am terminat spuma. in galbenusirile frecate cu zahar si amidon adaugam cate putin lapte( eu il strecor pentru a retine eventualele bucatele de albus) si amestecam pentru a obtine o crema omogena pe care o punem pe foc mic pentru a se ingrosa.
Ajunsa la consistenta dorita, o luam de pe foc, adaugam zaharul vanilinat si apoi bucatile de spuma preparate anterior
Scuturam vasul pentru a se acoperi galustele cu crema si dam la rece.
In final iata si produsul numai bun de mancat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu