luni, 8 decembrie 2014

LAPTE DE PASARE

Este un desert apreciat de membrii familiei, fiind cunoscut sub diferite denumiri, oentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 1,5 l lapte
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 3 plicuri  zahar vanilinat
  • o lingura amidon
 Se prepara astfel :
   
   Punem laptele la fiert pe foc mic( nu trebuie sa clocoteasca)

   Frecam galbenusurile de ou cu 150 g zahar, pana la dizolvarea lui completa.

  Batem albusurile spuma tare cu 100 g zahar si un praf de sare.




  Cand laptele    este fierbinte luam cate o lingura de spuma si o adaugam in lapte  pana  umplem vasul . Le    lasam cam 2-3 minute pe o parte si apoi le  intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie intinsa.

  Daca am terminat spuma. in galbenusirile frecate cu zahar si amidon adaugam cate putin lapte( eu il strecor pentru a retine eventualele bucatele de albus)  si amestecam pentru a obtine o crema omogena pe care o punem pe foc mic pentru a se ingrosa.
   Ajunsa la consistenta dorita, o luam de pe foc, adaugam zaharul vanilinat si apoi bucatile de spuma preparate anterior



   Scuturam vasul pentru a se acoperi galustele  cu crema si dam la rece.

    In final iata si produsul numai bun de mancat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu