luni, 8 decembrie 2014

ECLER CU CREMA DE PATISERIE

   Am incercat varianta aluatului oparit  in care am folosit lapte, nu apa; iata ingredientele:

Aluat oparit:
  • 4 oua mari
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
Crema de patiserie:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 400 ml lapte
  • 2 pacheta zahar vanilinat
  • 50 g unt
Preparam astfel:

Pentru aluatul oparit  punem laptele la fiert si cand fierbe adaugam untul pe care-l topim in lapte.

Adaugam faina  si amestecam energic pentru o,omogenizare perfecta.

Lasam putin la racit apoi adaugam pe rand fiecare ou, amestecam pana se incorporeaza.

Facem bastonase sau gogosele cu un pos sau cu o punga care are taiat un colt, le  asezam  pe foaia de copt si dam la cuptor la cel putin 200 grade pentru coacere.



 Intre timp preparam crema astfel :  frecam ouale intregi cu zahar ( nu numai galbenusurile).

Adaugam apoi amidonul, omogenizam si apoi laptele fierbinte si fierbem pe foc mic pana se ingroaase.

Luam de pe foc, adaugam untul si zaharul vanilinat.






Cand bastonasele s-au racit, le taiem longitudinal, le umplem cu crema si le glazuram cu ciocolata topita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu