Am citit foarte multe retete de torturi de ciocolata si am facut, la randul nostru numeroase torturi, dar am considerat necesar sa facem o reteta noua pentru noi, foarte laudata pe unele bloguri culinare.
Nu mai stim blogul dar e luata de undeva cu exceptia cremei care este clasica, crema de oua "la aburi" pe care o apreciem foarte mult.
Ingrediente pentru blat ( am masurat cu un pahar de 250 ml)
- 2 oua
- 2 pahare faina
- 1,5 pahare zahar ( nu 2 cum era i n reteta)
- 1 pahar iaurt grecesc ( nu lapte ca in reteta}
- 0,5 pahar de ulei
- 5 linguri cacao
- 0 lingura esenta de vanilie
- sucul si coaja unei lamai
- 1 pahar cafea fierbinte foarte concentrata ( nu apa ca-n reteta)
- 1 praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- o lingurita sare
Ingrediente pentru crema
- 10 oua
- 15 linguri de zahar
- 3 linguri cacao
- 100 g ciocolata menaj
- 0 lingura esenta de vanilie
Alte ingrediente
- 200 ml sirop din 3 linguri zahar caramelizat plus apa rece plus sucul unei lamai.
- un borcan mic de dulceata de capsuni
- un borcan mic dulceata de visine
- frisca pentru ornat
- 2 pachete de un gras, cel putin 80%
Preparare:
Pentru blat amestecam intr-n bol toate componentele solide.
In alt bol, incapator, mixam ouale peste care adaugam uleiul in fir subtire apoi iaurtul pana obtinem un amestec spumos.
Cernem amestecul solid si-l adaugam pe rand, cu lingura in spuma obtinuta, cam jumatate din cantitatea initiala, mixand mereu.
Cand se ingroasa, adaugam in continuare si amestecam cu spatula pana incorporam intreaga cantitate.
In final subtiem compozitia cu cafea fierbinte, apoi punem in 2 forme si dam la cuptor cel putin 45 minute.
Cand s-a copt, scoatem pe gratar si racim, apoi taiem orizontal in jumatate.
Pentru crema batem ouale cu zahar si putina sare pabna obtinem un amestec spumos.
Punem apoi pe aburi si batem in continuare pana se ingroasa compozitia.
Luam de pe foc si racim.
Mixam untul in bol mare cu cacao si apoi punem crema de oua racita cate putin pana obtinem un amestec cremos, delicat.
In final adaugam ciocolata tocata din si vanilia.
Insiropam apoi blaturile, punem baza cu dulceata si apoi crema si procedam tot asa pana terminam blaturile.
Imbracam in crema si ornam dupa pricepere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu