duminică, 9 decembrie 2018

SNITELE LA CUPTOR

      Am facut snitelele atat din carne de pui cat si din carne de porc, inspirandu-ne dintr-o reteta de pe internet.

      Ingrediente:

  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g piept de pui
  • condimente specifice fiecarui tip de carne
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • pesmet obtinut din paine de o zi prin faramitarea acesteia ( nu pesmet uscat)
  • o  ceapa mare 
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura pasta de ardei (productie proprie)
  • 400 g rosii congelate
  • busuioc
  • cardamon
  • sare, piper
  • 100 g cascaval

      Preparare:

      Portionam carnea, specific  pentru snitele, o batem bine, o condimentam,  adaugam cate  o lingura de sos de soia si otet balsamic si o lasam la rece cel putin o ora.





    Trecem la prepararea sosului de rosii.

    Calim ceapa si usturoiul adaugam pasta de ardei ,  busuiocul  si cardamon.

    Cand sunt calite punem rosiile congelate si fierbem la foc mic pana scade sosul.




    Dam snitelele prin faina, apoi prin ou batut si condimentat, dupa care  le trecem prin bucatelele de paine si le punem la prajit in ulei.

    Cand sunt gata le asezam in tava unsa cu putin ulei, punem pe fiecare o lingura de sos si o felie de cascaval si dam  tava la cuptor.




    Cand incepe cascavalul sa se topeasca, scoatem si servim.

    Merita incercata reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu