marți, 13 decembrie 2016

TORT DE CIOCOLATA CU BLAT UMED

     Se preteaze ca tort aniversar,  fiind un tor bogat, pe care  l-am facut de ziua sotiei.

    Ingrediente
    
Blat:
  • 300 g faina cu praf de copt.
  • 4 oua
  • 170 ml cafea concentrata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml ulei 
  • 200 ml iaurt
  • 250 g zahar
  • coaja de portocala
Crema:
  •  7 oua
  • 300 g zahar
  • 400 g unt 
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
Altele:
  • 300 g visine
  • 150 g ciocolata amaruie
  
     Preparare

    Frecam galbenusurile cu  ulei obtinand o maioneza, dupa care adaugam zaharul si omogenizam foarte bine.

   Adaugam cafeaua in care am diszolvat ciocolata ( sa fie la temperatura camerei nu calduta) si amestecam foarte bine dupa care punem iaurtul, coaja de portocala,  faina  si in final albusurile batute spuma.





      Turnam aluatul in forma de copt captusita cu hartie. Este foarte moale. Deasupra  aluatului am asezat un strat de visine date prin faina.
      In coacem cca o ora pana prinde o crusta frumoasa, apoi il lasam la racit pe gratar.


      Pentru crema  frecam ouale intregi cu zahar apoi le bate de aburi pana se intareste crema.
      Adaugam cacao si omogenizam foarte bine si apoi nuca macinata.

      Cand se racoreste amestecam cu untul frecat spuma. si esenta de rom.

     Taiem blatul in 3 bunati, le insiropam cu sucul de visine indulcit, umplet blatul si-l imbracam in crema.

      Glasam visinele cu ciocolata topita si decoram tortul.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu