marți, 26 mai 2015

TORT CU MORCOVI

  Sincer sa fiu am facut din curiozitate acest tort si s-a nimerit sa avem musafiri,  asa ca atunci cand l-am servit   acestora, dupa prima bucatica consumata a fost foarte apreciat.

Ingrediente :
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 240 ml ulei
  • 340 g morcovi rasi
  • 280 faina
  • 100 g stafide
  • 100  g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • o lingura cacao
  •  o lingurita scortisoara
Pentru preparare   procedam astfel:

   Frecam ouale intregi cu zahar apoi adaugam in fir subtire uleiul.

   Punem in pasta obtinuta morcovii rasi pe razatoarea fina si apoi faina amestecata cu praful de copt, cacao si bicarbonat.

   In coca obtinuta amestecam stafidele, nuca macinata si scortisoara.




   Punem la copt in forma unsa  si tapetata cu faina si coacem cam 40 minute.

  Am taiat blatul in 2 bucati si am umplut tortul cu crema mascarpone si frisca.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu