marți, 26 mai 2015


PRAJITURA CU CREMA MASCARPONE

Are un gust asemanator cu tiramisu dar o alta textura, pentru care am folosit urmatoarele  ingrediente:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri iaurt
  • coaja si zeama unei lamai
  • cca 350 faina + praf de copt.
Preparam astfel 
        Frecam  galbenusurile cu zahar pana se topeste supa care adaugam mierea si omogenizam bine, apoi uleiul in fir subtire lar in final iaurtul obtinand o compozitie lichida.

        Adaugam coaja si zeama unei lamai

        In  final punem faina amestecata cu praf de copt  apoi albusurile batute spuma, obtinand un aluat curgator. 
  
        Punem  la copt in tava cu hartie de copt si  coacem cca 40 minute.

        Lasam sa se raceasca pe gratar.

  Preparam crema din urmatoarele ingrediente:
  • 4 oua 
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • esenta de coniac
  • o lingura ness

       Frecam galbenusurile cu zahar pana de dizolva tot zaharul
     
Adaugam mascarponele mixat, punem esenta    apoi albusurile batute spuma foarte bine.
 Omogenizam compozitia si  punem jumatatedin ea pe blat , acoperim cu celalalt blat punem restul de crema si presaram ness peste crema  .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu